Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2024, 20 uur

CC De Werf - Aalst

 

Spektakelgroep Vredon stelt voor

Vonk

 

Dans, vlaggen en percussie in een programma van

Julie de Brandt en Vincent De Ridder

 

 

Vredon Spektakelgroep nodigt je uit voor hun gloednieuwe totaalspektakel: Vonk.

 

Vredon Spektakelgroep is jaarlijks op meer dan 25 stoeten en optredens te gast in binnen- en buitenland ter gelegenheid van lokale en nationale festiviteiten. Met spectaculaire vlaggen, percussie en dans weten ze menig publiek te verbazen, entertainen en zelfs te ontroeren.

 

Elke 2 à 3 jaar komt Vredon met een eigen productie die ze brengen op een podium in hun thuisstad Aalst. In een mix van dans, vlaggen en percussie vertellen de dansers, vendeliers en percussionisten een verhaal dat je aan het denken zet. Net zoals een goed idee altijd start uit iets eenvoudig en kruiden smaak geven aan een gerecht, is het een kleine vonk die een groot vuur aansteekt.

 

In ‘Infinity’ (2021) heeft Vredon aangetoond dat ze niet hebben stilgezeten tijdens de coronacrisis. ‘Vonk’ laat zien dat deze uitdagende periode de groep net dichter bij elkaar heeft gebracht, wat zowel voor als achter de schermen te merken is.

 

Zo staat ‘Vonk’ ook voor elk en ieder lid, choreograaf en vrijwilliger die samen het grote vuur ‘Vredon’ vormen. Elk klein vonkje ter ondersteuning van de ander, die met veel plezier en voldoening, hart en ziel dit totaalspektakel in vuur en vlam zetten.

 

Doorheen de show volg je zo’n vonkje, uitbarstend in een vuur, vervagend tussen de sterren, overladen aan spanning, grenzen aftastend, op zoek naar het eeuwige vuur.

 

Vredon onderscheidt zich door de unieke manier waarop ze dans, vlaggen en percussie op een harmonieuze manier samenvoegen tot een vloeiend geheel. Ondanks de recreatieve status van de vereniging weet Vredon een hoog en professioneel niveau te behalen dat publiek in binnen- en buitenland weet te bekoren.

 

‘Vonk’ zet deze trend verder en versterkt het Vredon-DNA door dingen te doen die ze nog nooit eerder deden op een podium. Zowel het publiek dat Vredon al kent als het publiek dat Vredon voor de eerste keer mag aanschouwen, zal verrast worden op verschillende momenten doorheen de show.

 

Het totaalspektakel bevat choreografieën en muzikaal werk van Julie De Brandt, Karlien De Cock, Bart De Neve, Emma Van Den Eeckhaut, Imani Matthys, Robine Wailly, Luna De Moor, Janne Baeyens, Jens Roelandt, Vincent De Ridder, Liesbet Verstraete, Lotte Simoens, Fran Molem, Maarten Bouve, Filip Boelens, Dries Laureys, Reno De Moor en Ruben Leroy. Regie is in handen van Julie De Brandt en Vincent De Ridder, techniek onder leiding van Kris De Moor.

 

Vredon brengt twee voorstellingen van ‘Vonk’. De eerste vindt plaats op vrijdag 17 mei 2024 om 20u, de tweede op zaterdag 18 mei 2024 om 20u in CC De Werf te Aalst.

NL | FR | EN